Cetati Transilvane si Biserici Fortificate Sasesti | Autocar | Bucuresti | 4 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AUTOCARUL

Cetati Transilvane si Biserici Fortificate Sasesti

Castelele Peles si Bran - Cetatea Rasnov - Prejmer - Brasov - Cetatea Fagaras - Abatia Cisterciana Carta - Balea Lac - Castelul de lut - Manastirea Sambata de Sus - Cetatea Rupea - Viscri - Sighisoara - Biertan - Sibiu - Manastirea Cozia

Datele de plecare

13.06 | 31.07 | 18.09

Orasele de plecare:

Braila | Bucuresti | Buzau | Focsani | Galati | Ploiesti

Durata circuitului:

4 zile

589 Lei

Supliment single - de la 235 Lei.

Al 3-lea adult in camera - de la 685 Lei.

Copil 6 - 12 ani - de la 675 Lei.

Tariful INCLUDE:

Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic

3 cazari cu mic dejun la pensiune 3* in zona Brasov, Sambata si Sibiel

Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

Deplasare pt. vizite la: Peles, Bran, Rasnov, Prejmer, Brasov, Fagaras, Carta, Balea Lac, Valea Zanelor, Sambata, Rupea, Viscri, Sighisoara, Biertan, Sibiu, Man. Cozia

Tariful NU INCLUDE:

Supliment 5% pentru locuri preferentiale in autocar (primele 3 banchete)

Intrarile la obiectivele turistice

Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

Programul Turistic Detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -Castelul PELES -Castelul BRAN -Cetatea RASNOV -PREJMER -BRASOV (cca.255 km)

Plecare din Bucuresti la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sinaia, pentru a vizita Castelul Peles, fosta resedinta de vara a regilor Romaniei, construit incepand cu sfarsitul sec. XIX, cu elemente exterioare inspirate din neorenasterea germana si mobilier din lemn de stejar si nuc, lemn de teck si alte esente rare. Edificiul a fost o inovatie a vremii, fiind primul castel din Europa electrificat, cu incalzire centrala, lift interior, aspirator si plafon din sticla mobil. Ne indreptam apoi spre Castelul Bran, situat in trecatoarea Rucar-Bran, construit initial drept cetate de aparare si de vama, care a fost transformat in 1920 in resedinta regala, iar astazi adaposteste in cele patru etaje colectii de mobilier, costume, arme si armuri. Castelul a devenit celebru prin legenda lui Dracula, desi domnitorul Vlad Tepes nu a avut prea multe legaturi cu aceasta fortificatie. Urmatoarea oprire o vom face la Rasnov, un orasel medieval construit in jurul Cetatii Rasnov (sec. XIV), unul dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania (aflata pana de curand intr-un amplu proces de restaurare). Urmeaza Prejmer, unde vom admira Biserica Fortificata, excelent conservata, construita in 1211 in stil gotic de catre Cavalerii Teutoni, inclusa si ea in Patrimoniul UNESCO. Dupa ce ne cazam in zona Brasov, Optional –(GRATUIT pentru min. 30 pers.) deplasare spre Brasov cu celebra Biserica Neagra construita in stil gotic din Piata Sfatului, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania si Biserica Sf. Nicolae (construita in sec. XV, pe locul vechiului asezamant de sec. XIII si extinsa in sec XVIII), care este considerata “Catedrala Romanilor din Tara Barsei” si locul unde a functionat Prima Scoala Romaneasca (sec. XVI). In cladirea de sec. XVIII din curtea bisercii se afla Muzeul “Prima Scoala Romaneasca”. Seara ne intoarcem la hotel pentru cazare.

Ziua 2. Cetatea FAGARAS -Abatia CARTA -BALEA LAC -Castelul de lut -Man. SAMBATA (cca.265 km)

Mic dejun. Plecare spre Fagaras, unde vizitam Cetatea construita in sec. XIV si transformata in castel fortificat în sec. XVI. Astazi gazduieste Muzeul Tarii Fagarasului, care cuprinde colectii de obiecte istorice, etnografice si de arta. Continuam spre Carta, legata de numele lui Badea Cartan, cel care a facut celebru numele localitatii in Europa. Aici vizitam Abatia Cisterciana infiintata in sec. XIII, avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Matias Corvin in sec. al XV-lea, vechea abatie pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. Apoi urcam Transfagarasanul, una din cele mai spectaculase sosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m si cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m). Admirand peisaje de o frumusete uimitoare, ne indreptam spre Balea Lac (46.508 m²/ 11.35 m adancime) unul din cele mai mari si mai frumoase lacuri glaciare din tara, unde vom face o binemeritata pauza pentru fotografii. Urmeaza Castelul de lut, un ansamblu de căsuțe cu uși rotunjite și acoperișuri țuguiate, desprinse parca dintr-o lume fantastică a basmelor romanesti, într-un peisaj cat se poate de rustic si cu un nume la fel de potrivit, din basme și el: Valea Zânelor. Seara ne indreptam spre cazare, nu inainte de a ne gasi linistea interioara la Manastirea Sambata de Sus, ctitorie de la sfarsitul secolului al XVII-lea a domnitorului martir, Constantin Brancoveanu. Un secol mai tarziu, habsburgii  au daramat manastirea cu tunurile, reconstructia acesteia facandu-se abia in 1926. Cazare la o placuta pensiune din zona Sambata. 

Ziua 3. RUPEA -VISCRI -SIGHISOARA -BIERTAN -SIBIU (cca. 275 km)

Dupa micul dejun pornim spre recent renovata cetate Rupea, construita in sec. XIV pe ruinele cetatii dacice Rumidava si folosita ca refugiu de locuitorii satelor din zona. Apoi vizitam Viscri, unde obosit de viata agitata, Printul Charles al Marii Britanii si-a cumparat o casa in acest sat uitat de vreme. Admiram cladirile vechi de sute de ani, cu obloane la ferestre si ne vom lasa impresionati de privelistea unica pe care o ofera biserica fotificata saseasca, inclusa in patrimonial UNESCO. Continuam spre Sighisoara (obiectiv UNESCO), singura cetate medievala locuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje”, unite prin Scara acoperita. Sus se afla Bis. din Deal si Vechea Scoala, iar la baza, zidurile si restul cladirilor. Zidul a fost construit in sec. XIV, cu o inaltime intre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu Ceas, avand 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii. Ne vom plimba pe stradutele pitoresti incarcate de istorie, descoperind si casa in care s-a nascut faimosul Dracula. Urmeaza Biertan, una dintre cele mai bine fortificate cetati taranesti din Transilvania, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Vizitam biserica cetatii, construita in sec. al XVI-lea, in stil gotic tarziu, care mai pastreaza si astazi altarul impozant cu cele 28 de scene religioase pictate si amvonul. Ca o curiozitate, aici a functionat 300 de ani o “inchisoare” in care familiile ce intentionau sa divorteze erau inchise avand la dispozitie un singur pat, un scaun si doar o lingura, sotii fiind nevoiti sa imparta totul pana cand renuntau la divort. Incheiem ziua la Sibiu, unul din cele mai frumoase orase din Romania, pentru un tur pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, care pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fost construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu scopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demnitari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI, Primaria in stil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Seara cazare la o pitoreasca pensiune din zona Sibiel. 

Ziua 4. SIBIU -Manastirea COZIA -BUCURESTI (cca.295 km)

Mic dejun. Revenim in Sibiu, fosta Capitala Culturala in 2007, pentru a vizita Palatul Brukenthal din secolul al XVIII-lea care gazduieste Muzeul Brukenthal, cu o valoroasa colectie de pictura. Continuam cu Muzeul Tehnicii Populare Astra din Dumbrava Sibiului, care prezinta peste 300 de cladiri (case traditionale, ateliere mestesugasesti, mori, carciumi, biserici, etc.) expuse pe 96 de hectare in jurul unui pitoresc lac. Pe traseul de intoarcere in Bucuresti, strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Sosire la Bucuresti (Academia Militara) in jurul orei 20.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

AVANTAJE pentru turist:

Programul a fost efectuat de 4 ori in anii precedenti. Cazari utilizate: zona Brasov – Hotel Decebal 3*, zona Sambata -Pensiunea Capriora 3*, zona Sibiel -Pens. Muntean 3*, Pens. Anca 3*

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:   

CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 75 lei /persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

**Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia conCreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

IMPORTANT! de stiut:

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.

- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

- Pentru călătorie este necesara cartea de identitate.   

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Cetati Transilvane si Biserici Fortificate Sasesti