Discover Liban si Iordania | Avion | Bucuresti | 15 zile

CIRCUIT TURISTIC cu AVIONUL

Discover Liban & Iordania

Beirut - Jeitta Caves - Harissa - Byblos - Beirut - Tripoli - Bcherri - Qadisha - Baalbeck - Tyre - Sidon - Amman - Petra - Wadi Rum - Jerash

Datele de plecare

01.05

Orasele de plecare:

Bucuresti

Durata circuitului:

15 zile

2 420 €

Supliment camera single - 630 €.

Tariful INCLUDE:

Zbor, taxe aeroport si asigurare incluse

Tipsuri ghizi locali incluse

Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Beirut - Bucuresti

Bilet de avion pentru zbor international Beirut - Amman

Servicii de tip check-in online si emitere a boarding pass-urilor pentru zboruri

Mesele mentionate in program: 15 Mic dejun, 1 Cina;

Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul

Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse

Asigurarea complexa de calatorie

Serviciu telefonic de urgente 24/7

Tariful NU INCLUDE:

Early check-in, late check-out

Programul Turistic Detaliat

 

Ziua 01 SOSIRE IN BEIRUT

Te vei intalni pe aeroport cu insotitorul de grup si te vei imbarca in zborul international. Dupa ce vei ajunge in Beirut vei fi transferat la hotelul la care te vei caza.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 02 BEIRUT

Vei face un tur de oras in Bierut, prilej cu care vei vizita unele dintre cele mai importante atractii ale acestuia: Pigeons rock, zona comerciala Hamra, Muzeul National si zona centrala. Mai apoi vom calatori spre sud, la 5 km in afara orasului pentru a vizita Deir El Qamar, fosta capitala a Emiratului Mount Lebanon, acolo vpm vedea Catedrala Notre Dame si Moscheea Fakhr ed-Dine, construita in secolele 17-18. Mai apoi vei vizita Palatul Beit ed-Dine, fosta resedinta a Emirului Bechir, edificat in secoulul 19 si remarcabil pentru arhitectura traditionala orientala. Astazi palatul este resedinta de vara a presedintelui republicii.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 03 BEIRUT - JEITTA CAVES - HARISSA - BYBLOS - BEIRUT

Vei vizita Pestera Jeitta, un sistem carstic cu o lungime de aproape 9 km situat in Valea Nahr Al Kalb, la 18 km nord de Beirut. Pesterile au fost descoperite in 1836 si pot fi vizitate doar cu barca; apele din interiorul acestora sunt sursa de alimentatie pentru peste 1 milion de locuitori. Galeriile de aici contin cele mai mari stalactite din lume, pestera fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii. Vei face o plimbare cu telegondola peste Golful Jounieh si peste padurile de pin de aici si vei urca pana la 650 de metri, in satul Harissa. Aici vei vizita manastirea si te vei bucura de privelisti spectaculoase ale golfurilor Jounieh si Zaitouna. Vei vizita orasul Byblos, cel mai vechi oras din lume locuit continuu, intrat in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984. Inainte Tyrului, Byblos a fost capitala Feniciei, in 1200 i.e.n. Byblos fiind si cel mai puternic centru fenician. Vei admira vechiul port, ruinele feniciene, romane dar si cele din perioada cruciadelor. Orasul este recunoscut si pentru viata sa de noapte, pentru restaurantele si cafenelele din portul turistic sau cel de iahturi, fiind frecventat in trecut de vedete precum Marlon Brando and Frank Sinatra.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 04 BEIRUT - TRIPOLI - BCHERRI

Vei fi transferat catre Tripoli. Vei face un tur in Tripoli, al doilea mare oras al tarii dupa capitala Beirut. Orasul este cunoscut pentru istoria sa legata in mare parte de cruciade (aici se gaseste si Citadela lui Raymond de Saint-Gilles) dar si de imperiul mameluc continand cele maI multe marturii ale acestui imperiu dupa capitala egipteana Cairo. Vei fi transferat catre statiunea Bsharri. Vei traversa zona padurilor de cedru, situata la 1600-2000 de metri si remarcabila prin peisajele pitoresti ale Vaii Qadisha si ale satelor Zghorta si Ehden.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 05 BCHERRI - QADISHA - BAALBECK - BEIRUT

Vei pleca spre Beirut. Vei vizita Templul Baalbeck, aflat pe situl unui oras fenician ce a cunoscut gloria in timpul Imperiului Roman atunci cand a purtat si denumirea de Heliopolis. Ruinele acestuia sunt inscrise in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1984 iar printre constructiile pastrate si astazi se remarca Templul lui Jupiter cu coloanele sale inalte de peste 20 de metri si Templul lui Bachus, cu impresionantele sale decoratiuni.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 06 BEIRUT - TYRE

Astazi ti se va asigura transferul catre Tyre. Vei vizita legendarul oras antic Tyre, unde vei admira Necropola, arcul reconstruit si Hipodromul, considerat al doilea cel mai mare si mai bine conservat hipodrom din perioada romana (inscris in patrimoniul mondial UNESCO inca din 1979). Pe drumul de intoarcere catre Beirut vei vizita si Gradina Echmoun (Bustan El-Sheikh).

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 07 TYRE

Ai aceasta zi la dispozitie pentru a explora anticul oras fenician sau pentru a te bucura de plajele sale.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 08 TYRE - SIDON - BEIRUT

Astazi vei calatori catre Beirut, trecand prin orasul Sidon. Vei face un tur de oras in Sidon. Situat la aproximativ 50 de km de capitala Beirut, Sidon este al treilea mare oras al tarii iar printre cele mai importante atractii turistice se numara Castelul Sidon, fortareata a cruciatilor construita in secolul 13 in apropierea portului, Castelul St Louis, Templul Eshmun, templu fenician construit in secolul 7 i.e.n.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 09 BEIRUT

Ai aceasta zi libera la dispozitie pentru a o petrece dupa bunul plac. Poti face cumparaturi, poti explora orasul  pe cont propriu sau poti alege una dintre excursiile optionale puse la dispozitie de catre partenerul nostru local.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 10 BEIRUT - AMMAN - PETRA

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Beirut. Zbor international Beirut - Amman. Te vei indrepta spre Madaba, vei continua cu Muntele Nebo si vei ajunge la Petra unde te vei caza la hotel. Vet vizita “Orasul Mozaicului” - Madaba, unde principala atractie este o harta din mozaic a Ierusalimului si a Pamantului Fagaduintei: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Aici vei vizita Biserica Sfantului Gheorghe. Vei admira Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei, locul unde se afla mormantul lui Moise si unde te vei bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 11 PETRA - WADI RUM

Astazi vei face un tur de o zi in Petra. Vei vizita principalele atractii ale orasului aflat pe pantele Muntelui Hor. Vei putea admira printre altele vechiul Amfiteatru Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, iar daca doresti poti sa faci o plimbare pana la Manastire. Te vei indrepta spre desertul Wadi Rum.

Regim mese - Mic dejun, Cina

  Ziua 12 WADI RUM - AMMAN

Vei face un Jeep-tour in Wadi Rum de aproximativ doua ore. Vei putea admira nu doar splendide peisaje, cat si locatia unde s-a pus in scena filmul Lawrence of Arabia. Dupa turul in Desertul Wadi Rum te vei indrepta catre Amman.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 13 AMMAN - JERASH - AMMAN

Vei face o vizita la Jerash unde vei descoperi o asezare urbana tipic romana cu strazi pavate, temple ridicate pe coline, teatre, spatioase piete publice, fantani si ziduri ce-si fac loc printre turnuri si porti. Vechiul oras Jerash este unul dintre cele mai bine pastrate orase romane din lume. Vei face un tur al orasului Amman. Construit pe sapte coline, Amman este un oras modern iar centrul sau istoric este cartierul cel mai animat. In centrul comercial al orasului vei admira cladirile ultramoderne, restaurantele extravagante si galeriile de arta care stau alaturi de cafenelele traditionalele si de atelierele de artizanat. Vei mai vizita Centrul Vechi si Citadela Amman ce domina centrul vechi al Ammanului si care include alte obiective importante: Muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule, Biserica Bizantina. In continuare, vei vizita Teatrul Roman, datand din perioada lui Marcus Aurelius. Turul se va incheia cu vizita la Moscheea Regelui Abdullah I, una dintre cele mai mari din Iordania, domul avand un diametru de 35m si o suprafata totala de aproximativ 1500 metri patrati.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 14 AMMAN - MA’IN HOT SPRINGS - AMMAN

Vei face o oprire la izvoarele termale Ma`in, ale caror proprietati curative au fost valorificate inca din timpul imparatului Irod cel Mare.

Regim mese - Mic dejun

  Ziua 15 PLECARE DIN AMMAN

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Amman.

Regim mese - Mic dejun

AVANTAJE pentru turist:

 

Termene de plata:

Pentru pachetul de servicii:

› 60% la confirmarea rezervarii;

› 40% cu 60 de zile inainte de plecare;

Note:

› Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / sejur, cazare in camera dubla

› Plata se face in euro sau in lei.

› Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.

 

Orar zbor

✈ Plecare Bucuresti 01.05. ora 00:45; Sosire Beirut 01.05. ora 03:05; Tarom; durata 02:20

✈ Plecare Beirut 10.05. ora 13:15; Sosire Amman 10.05. ora 14:15; Royal Jordanian; durata 01:00

✈ Plecare Amman 15.05. ora 03:55; Sosire Bucuresti 15.05. ora 06:50; Tarom; durata 02:55.

Ziua 2

 

Beirut

Beirut este considerat drept unul dintre cele mai vechi orase din lume, apreciat ca fiind locuit continuu de aproximativ 5.000 de ani. Prima mentiune istorica despre Beirut apare in in inscriptiile de la Amarna (sit arheologic al Noului Regat Egiptean, secolele VI - XI i.e.n.). Cercetarile arheologice au relevat puternice influente feniciene, elenistice, romane, bizantine, arabe, cruciate, otomane. In perioada romana, Beirut a fost considerat ca unul dintre cele mai importante orase din provinciile romane fapt demonstrat si de titulatura de Ius italicum, statut acordat de Imperiul Roman unor colonii romane, statut din care decurgeau o serie de drepturi si facilitati: cetatenia romana, un anume nivel de autonomie fata de guvernatorii provinciali, scutiri de unele impozite, dreptul la cetatenia romana. In secolele XII - XIII Beirut a fost tabara militara pentru Cruciati. Dupa Primul Razboi Mondial si colapsul Imperiului Otoman, Beirut a intra sub incidenta Manadatului Francez devenind capitala in 1920 si capitala Libanului independent in 1943. Dupa 1994 la initiativa premierului Rafic Hariri a fost infiintata o companie avand ca scop principal reconstructia si dezvoltarea orasului, dupa incheierea razboiului civil orasul cunoscand o noua evolutie de modernizare.

 

Ziua 3

 

Byblos

Aflat la disatante relativ egale intre Tripoli si Beirut (circa 45 km), Byblos sau Jbeil, este unul dintre cele mai vechi orase din lume, cu o istorie de peste 7.000 de ani. Era un port infloritor si extrem de important in perioada dominatiei feniciene. Fenicienii (canaaniti) veneau de pe teritoriul actualului Liban si si-au extins imperiul in intreg Orientul Mijlociu si chiar mai departe. Printre lucrurile pe care le-au lasat mostenire omenirii, se numara radacina alfabetelor grec, etrusc si latin. Atractiile reprezentative ale orasului sunt: Castelul cruciatilor (construit de cruciati in secolul al XII-lea), vechile biserici cioplite in stanca Mar Semaan si Mar Nohra, Muzeul figurilor de ceara, bazarul orasului si la circa 6 km de oras in Valea Nahr Ibrahim, unde in drumul spre izvorul Afqa se afla ruinile templului inchinat Afroditei.

 

Ziua 4

 

Tripoli

Al doilea oras ca marime din Liban, Tripoli (Tarabulus, Trablos) este situat in nordul tarii la 85 de kilometri de Beirut, fiind si cel mai nordic port din Liban. Orasul este resedinta administrativa a Governoratului de Nord si a Districtului Tripoli. Marturiile arheologice au relevat ca localitatea exista inca din anul 1400 i.e.n. In antichitate orasul era centrul unei confederatii feniciene ce includea Tyre, Sidon si Arados de unde a derivat si numele de Tripoli (comuniunea celor trei orase). In perioada helenistica Tripoli a fost un important santier naval, beneficiind si o autonomie limitata. Dupa perioada romana a urmat o perioada de decadere dupa ravagiile facute de un puternic cutremur. Orasul si-a revenit in perioada Umayyada cand a inflorit din nou ca port si centru comercial. In secolul al XII-lea Tripoli a fost ocupat de cruciati, in timpul luptelor vestita Biblioteca din Tripoli, Dar al-Ilm a fost distrusa. Dupa ce a fost ocupat de mamluci vechiul port a decazut, un nou oras fiind construit langa castel. In timpul stapanirii otomane Tripoli si-a pastrat importanta de port si oras comercial. Orasul a intrat sub incidenta mandatului Francez odata cu intreg Libanul din anul 1920 si pana in anul 1943.

 

Ziua 6

 

Tyre

Tyre (feniciana - Sur, greaca - Tiros, latina Tyrus) este al patrulea oras din Liban ca marime si important port al Libanului, fiind situat la circa 83 km sud de Beirut. Tyre se mandreste cu o serie de vestigii istorice printre care si Hipodromul din perioada romana (una dintre constructiile cele mai bine pastrate. se spune ca putea primi intre 30.000 - 100.000 de spectatori), sit ce este inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Ziua 8

 

Sidon

Sidon a fost unul dintre bogatele orase feniciene (potrivit unor surse, probabil unul dintre cele mai vechi) datorita portului ce sustinea un comert infloritor. Devenit cunoscut pentru traditia producerii sticlei cat si pentru obtinerea vestitei purpure (colorant obtinut din cochiliile melcilor Murex brandaris), Sidon era renumit si pentru traditia broderiilor produse aici. La fel ca si alte orase feniciene, Sidon a fost ocupa in timp de greci, romani, arabi, cruciati, mameluci, persi. In perioada contemporana orasul a devenit o localitate de pescari si agricultori, in preajma orasului se cultiva cereale, legume, citrice si banane. O nota aparte este conferita orasului de vechiul bazar unde strazile pietruite sunt bordate de numeroase mici magazine si ateliere de tot felul.

 

Ziua 10

 

Petra

Locuit din timpuri imemoriale, orasul de piatra Petra, este situat in sud - vestul Iordaniei intre Marea Rosie si Marea Moarta, in Guvernoratul Ma’an. Fosta capitala a nabateenilor devine in perioadele elenistica si romana, nod de intersectie al caravanelor ce transportau tamaie din Arabia, matasuri din China, condimente din India, mirodenii cat si numeroase alte marfuri, fiind o rascruce de drumuri intre Arabia Saudita, Egipt si Siria. Parte construit din piatra, parte sapat in piatra, orasul Petra este inconjurat de munti brazdati de chei spectaculoase; alimentat cu apa printr-un ingenios sistem de captare, aductiune si stocare, Petra este unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. Orasul are o suprafata de 45 km², si este inclus in 1985 in patrimoniul UNESCO, fiind considerat a fi o a doua minune a lumii si unul dintre cele mai cunoscute situri arheologoce din lume, datorita uriaselor sale temple sapate direct in stanca. Intre acestea, cea mai cunoscuta si vizitata este Trezoreria, unde s-a filmat si o parte a filmului Indiana Jones. Pe langa Trezorerie se pot vizita si Mormintele Regale, Teatrul Roman, Strada Romana, Palatul fiicei Faraonului, Qassier El-Bint si o serie de monumente de dimensiuni mai mici, dar la fel de impresionante pentru vizitatori. Orasul, alaturi de intreaga zona, a ramas necunoscut pana in 1812, cand a fost descoperit de exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt. Reprezentantii monumentelor mondiale, in cadrul programului UNESCO, au descris monumentul din valea Iordaniei drept "una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii", la data de 6 decembrie 1985, orasul antic Petra fiind declarat monument mondial. Nabateenii se inchinau zeilor lumii arabe si zeitelor cultului pre-islamic, alaturi de alti cativa regi zeificati care au condus poporul. Cel mai cunoscut si popular zeu dintre toti era Obodas I, care a fost zeificat imediat dupa moartea lui. Dushara era zeul masculin principal, insotit fiind de o treime de femei: Uzza, Allat si Manah. Zeii si zeitele se gasesc in multe dintre statuile sculptate in zidurile templelor.

 

Ziua 11

 

Wadi Rum

Wadi Rum, cunoscut sub numele de Valea Lunii, este o vale taiata in rocile de gresie si granit, in sudul Iordaniei, la 60 km est de Aqaba. Aceasta este cea mai mare Wadi din Iordania. Numele Rum cel mai probabil provine dintr-o radacina aramaica insemnand inalta sau ridicata. Cea mai mare altitudine din Rum Wadi este Muntele Um Dami cu altitudine de peste 1.800 m.

 

Ziua 12

 

Amman

Modernul oras de astazi - Amman, denumit in antichitate Philadelphia este capitala Iordaniei. Construit asemeni Romei pe sapte coline, orasul adaposteste vestigii istorice inca din perioada colonizarii romane, cat si alte vestigii ale civilizatiilor care s-au perindat de-a lungul timpului. Cercetarile arheologice si in special cele de la ‘Ain Ghazal (in estul orasului) au demonstrat ca Amman-ul si zona inconjuratoare au fost locuite inca din neolitic. Situat in nord vestul tarii, orasul este construit in trepte de altitudine cuprinse intre 780 si 1400 metri, avand populatie mixta: musulmana si crestina.

Oras ce face parte dintre localitatile lumii, locuite continuu din cele mai vechi timpuri, Amman este considerat ca unul dintre orasele bogate ale Orientului Mijlociu; face parte impreuna cu Dubai si Doha din randul celor mai populare locatii in care isi au sediile corporatii multinationale sau birouri zonale ale acestora si deasemeni este considerat drept orasul cu cea mai mare deschidere spre Europa dintre orasele arabe.

IMPORTANT! de stiut:

 

Viza turistica in Iordania se obtine la sosirea pe aeroport. 

Viza turistica in Liban se obtine la sosirea pe aeroport. 

Termene si conditii pentru circuitele de grup

Insotitorul de grup poate modifica programul circuitului pe zile, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice, in functie de anumite conditii obiective (conditii meteo nefavorabile, etc.), dar fara a se afecta structura generala a programului. Agentia nu este responsabila de eventualele modificari ale zilelor sau ale orarului zborurilor, operate de companiile aeriene si nici pentru eventualele modificari ale programului survenite datorita acestora.

Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de modificarea programului turistic, cand aceasta se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroport sau de program, datorate miscarilor politice, grevelor, calamitatilor naturale, etc). In aceste cazuri agentia va depune toate eforturile pentru depasirea situatiilor ivite, dar nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente. Agentia nu este raspunzatoare pentru situatiile in care autoritatile vamale sau aeroportuare refuza imbarcarea turistului sau nu ii acorda acestuia permisiunea de intrare sau de iesire dintr-o tara si nu i se pot imputa agentiei sumele generate de aceasta situatie.

Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale ale turistului (indiferent de cauza). Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte autoritatilor vamale acordul ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), autentificat la notariat. Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este este cea atribuita oficial de catre ministerele de resort ale tarilor respective si ca atare, respecta standardele locale. Distribuirea camerelor la hotel se face la receptie si orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei.

Reguli de securitate in aeroporturi

Pentru a va proteja impotriva noilor amenintari cu explozibili lichizi, Uniunea Europeana (UE) a adoptat o serie de reguli si masuri, care restrictioneaza cantitatea de lichide pe care le puteti trece prin punctele de control de securitate. Aceste reguli se aplica pentru toti pasagerii care pleaca de pe aeroporturi din UE indiferent de destinatia acestora, insa se practica pe o scara din ce in ce mai larga si pe alte aeroporturi dinafara UE. Aceasta inseamna ca la punctele de control de securitate se vor face verificari legate de substantele lichide pe care doriti sa le transportati, insa si pentru alte obiecte interzise. Totusi, noile reguli nu limiteaza cantitatea de lichide pe care le puteti cumpara din magazinele duty-free sau de la bordul aeronavelor operate de o companie aeriana din UE. Noile reguli au intrat in vigoare la 6 noiembrie 2006 pe toate aeroporturile din UE, Norvegia, Islanda si Elvetia si sunt valabile pana la alte modificari.

Este permis sa luati in bagajul de mana doar cantitati mici de lichide de uz personal, care trebuie sa fie amabalate in recipiente individuale de maximum 100 mililitri fiecare. Toate aceste recipiente vor fi depozitate lejer intr-un ambalaj din material plastic transparent, care se poate resigila, avand un volum maxim de 1 litru per pasager. La aeroport, pentru a facilita controlul de securitate, trebuie sa prezentati separat pentru examinare toate lichidele pe care le aveti, trebuie sa dezbracati jacheta sau haina in punctele de control, sa scoateti laptop-ul si alte echipamente electronice din bagajul de mana. Toate acestea vor fi scanate separat. Lichidele care intra in discutie includ: apa si alte bauturi, supe, siropuri, creme, lotiuni si uleiuri, parfumuri, spray-uri, gel de par si de baie, spuma de barbierit, recipiente sub presiune, pasta de dinti, rimel, mixturi, precum si alte produse de aceeasi consistenta.

Este permis: sa impachetati lichide in bagajele de cala (noile reguli se aplica doar pentru bagajele de mana), puteti avea in bagajul de mana medicamente sub forma de lichid, gel, aerosoli, insulina si substante pentru dieta (este necesara recomandarea scrisa a medicului), inclusiv hrana pentru copii (lapte sau suc), in cantitatea necesara pe durata calatoriei. Este permis sa cumparati lichide, cum ar fi bauturi sau parfumuri, fie din zona duty-free de dupa controlul de securitate, fie de la bordul aeronavelor doar daca aestea sunt ambalate in pungi resigilabile din plastic transparent. (nu trebuie desigilate pana la destinatie, altfel pot fi confiscate). In plus punga va trebui sa contina si dovada achizitionarii respectivului produs. In cazul in care sunteti in tranzit, este important sa nu deschideti ambalajul inainte de ultimul control de securitate. Sunteti rugati sa cooperati cu personalul companiei aeriene, dar si cu personalul responsabil cu securitatea din cadrul aeroportului.

Documente necesare pentru achizitionarea unui pachet turistic

Copie dupa pasaport (pasaportul trebuie sa aiba valabilitate minim 6 luni de la data terminarii excursiei);

Copie dupa cartea de identitate;

Adresa de domiciliu (daca difera de cea din CI);

Numar de telefon valabil;

Adresa e-mail;

Adresa de corespondenta (adresa la care vor fi trimise documentele de calatorie).

Termene si conditii de plata

Daca nu este specificat altfel, se aplica urmatoarele termene de plata:

Pentru zborurile internationale plata se face integral in momentul emiterii biletelor;

Pentru serviciile la sol: 30% la confirmarea rezervarii; 70% cu 45 de zile inainte de plecare;

Pentru solicitari cu mai putin de 45 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii;

Plata se poate face in Euro sau in Lei.

Conditii de anulare si penalitati

Conditiile de anulare ale unui pachet turistic, precum si cuantumul penalitatilor sunt prevazute separat in Anexa 1 la contractul cu turistul, care se incheie atunci cand se achizitioneaza respectivul pachet. Penalizarile se pot ridica pana la 100% din valoarea pachetului turistic.

Pentru a va bucura de o excursie linistita, lipsita de griji si de emotii medicale, va recomandam incheierea politelor medicale de calatorie, pentru fiecare membru al grupului de turisti participanti la circuitul turistic. Nu neglijati / evitati incheierea unor astfel de polite de asigurare, care in schimbul platii unei prime de asigurare de sub 30-40 ron va pot asigura confortul pentru ricuri medicale cu care v-ati putea confrunta si pe care nu vi le doriti mai ales intr-un periplu de asemenea anvergura. Ganditi-va la faptul ca v-ati putea intuneca o vacanta pentru care ati platit cateva sute sau mii de euro renuntand la un colac de salvare care v-ar costa cateva zeci de lei.

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate va acopera tot ce inseamna cheltuieli medicale pe care ar trebui sa le suportati, din momentul parasirii teritoriului Romaniei si pana la reintoarcerea in tara, pentru tot felul de situatii cum ar fi accidente de circulatie si accidente de orice fel, imbolnaviri (fara agravari ale unor boli preexistente in ultimele 12 luni), urgente medicale, interventii chirurgicale, cheltuieli de cautare si salvare, etc., inclusiv repatrierea pentru cauza medicala sau de deces.

Pe clientii nostri care achizitioneaza, din timp, pachete de servicii turistice in perioada de early booking si nu numai, ii sfatuim sa-si securizeze investitia prin incheierea unei polite de asigurare storno, care acopera intreaga valoare a contractului de servicii turistice si care le permite recuperarea integrala a sumei platite in anumite cazuri expres precizate in polita, si anume:

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, reactii adverse la vaccinuri (numai in cazul injectiilor prescrise), vatamarea cauzata de un accident sau decesul persoanei asigurate.

Imbolnavirea grava brusca, neasteptata, vatamarea grava brusca sau decesul uneia dintre aceste persoane: partenerul de casatorie sau partenerul de viata (buletin de inscriere in evidenta populatiei de 3 luni); parintii (parinti vitregi, socri, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoti); fratii si surorile, cumnatii sau cumnatele; alta persoana specificata nominal in polita (ex. bona).

Inrautatirea grava brusca a unei suferinte (boli cronice) a persoanei asigurate, conform conditiilor generale de asigurare.

Sarcina este un eveniment asigurat daca este constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii.

Concedierea neasteptata de catre angajator.

Inaintarea actiunii de divort de catre partenerul de casatorie al persoanei asigurate.

Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.

In cazul a pana la 7 persoane specificate intr-o polita, care au rezervat impreuna calatoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar si in situatia in care un anumit motiv, dintre cele mentionate in conditiile generale de asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.

In cazul in care daunele elementare sau furturile prin spargere influenteaza grav proprietatea persoanei asigurate, iar in urma acestor evenimente prezenta persoanei asigurate este indispensabila.

Concentrarea pentru serviciul militar de baza sau pentru serviciul civil in locul serviciului militar.

Avantajele rezervarilor facute prin intermediul www.vacanterezervari.ro

► Inscrieri cu un avans de doar 30% din valoarea rezervarii, platibil la incheierea contractului (cu unele exceptii in perioada de Early Booking);

► Sistem flexibil pentru plata contractului de servicii turistice, in rate;

► Platile se efectueaza numai prin virament bancar in contul agentiei sau numerar la sediul agentiei, exclusiv pe baza de factura si contract de servicii turistice;

SUPORT CLIENTI

0729 094 904

0754 094 904

office@vacanterezervari.ro

Agentie de incredere

Urmarim satisfactia clientilor respectand legislatia nationala si pe partenerii nostri. Astazi comanzi si tot astazi primesti oferta, iar daca o accepti, tot astazi primesti documentele rezervarii.

Oferte variate

Cautam, pentru toate preferintele, cele mai variate destinatii si conditii de vacanta, din o multitudine de tari ale lumii, care sa se incadreze in orice buget previzionat.

Flexibilitate contractuala

Clientii nostri beneficiaza de un sistem de plati securizat si de un sistem flexibil de plata a vacantelor in rate, numerar sau virament bancar, cu vouchere sau carduri de vacanta.

Mereu deschisi

Orice neclaritate ati avea si orice problema ati intampina, nu uitati ca noi suntem consilierul dvs. in turism, si vom incerca sa lamurim totul in cel mai scurt si corect mod cu putinta.

Discover Liban si Iordania